Design Interior Moldova Chișinău Moldova - 3D Interiors Company - Дизайн интерьера в Молдове.

Saltele Ortopedice la Preturi de Vara!

Pernuţele decorative şi design-ul de interior

Rate this item
(1 Vote)

Pernele de decor sunt unul dintre cele mai simple si cele mai ieftine accesorii cu ajutorul cărora poţi schimba interiorul unei încăperi. Fără aceste pernuţe decorative o cameră va părea mai rece sau neprimitoare. Alegerea pernuţelor potrivite pentru casa ta poate fi dificilă dacă nu respecţi cîteva reguli de bază. Pernele decorative au un rol atît decorativ cît şi practic.

Pernuţele asigură în acelaşi timp confortul necesar atunci cînd ne odihnim pe canapea sau fotoliu. Pernuţele se aleg în aşa mod în cît ele să se combine cu restul interiorului, cu mobila, pereţii, corpurile de iluminat etc. accentuînd astfel designul de amenajare a spaţiului. Una din cele mai întîlnite greşeli la alegerea pernuţelor este cea de amestecare a mai multor tipuri de texturi care nu se potrivesc. Poţi alege dintr-o mulţime de materiale ca: bumbac, mătase, piele, taftă sau lînă principalul e să alegi un tip de material sau să le combine pe acestea corect, în aşa fel încît să se potriviască atunci cînd sunt alături.

Combină pernele din materiale mate sau din materiale strălucitoare dar nu le amesteca pe cele două. Poţi alege modele şi culori care să te calmeze sau din potrivă să te energizeze. Trebuie să stii să combini culorile foarte bine, de exemplu combinaţiile de nuanţe neutre cu cele vii şi puternice aduc un stil tradiţional.

Modelele monocrome sunt clasice, iar cele cu aplicaţii de catifea sau florale aduc un stil romantic. Ai în vedere că pernele decorative trebuie să fie folosite cu măsură nici prea multe nici prea puţine. Deoarece pe o canapea mică, multe pernuţe decorative te va face să te simţi incomod.

Read 2861 times