Design Interior Moldova Chișinău Moldova - 3D Interiors Company - Дизайн интерьера в Молдове.

Saltele Ortopedice la Preturi de Vara!

Noutati in lumea designului

Combinarea corecta a culorilor in designul de interior

Dragi prieteni, în ultimul timp am primit mai multe mesaje din partea mai multor persoane care ne întreabă despre combinația corectă a culorilor în designul de interior, și cum pot fi combinate acestea pentru ca interiorul să arate atrăgător din punct de vedere cromatic.

 Fie că sunteți la faza de construcție ori reconstrucție, decor ori amenajare cu mobilier, v-ați ciocnit cu dilema ”combinării culorilor în interior”.

Care este schema de culori corectă și cum se combină culorile între ele?

Schema de culori încadrată într-un cerc este o invenție veche, care a fost pusă la punct de Isaac Newton în anul 1666, al carui principiu a rămas și în zilele noastre, și se utilizează în designul de interior și de designerii din Republica Moldova pentru stabilirea cu ușurință a combinațiilor între culori.

1. Schema monocromatică

în această schemă de culori se utilizează culorile neutre: Alb, Negru și Gri cu una din culorile de pe roată. Schema monocromatică este una odihnitoare și se utilizează în dormitoare, săli de odihnă etc.

Schema Monocromatica in Designul Interior

2. Contrastele (culori complementare)

Culorile complementare sunt culorile diametral opuse pe cerc, iar dacă tragem o linie pe cerc care să străpundă două culori opuse, putem găsi cu ușurință acele culori complementare. Contraste de culori

 

  • GALBEN (culoare primară) - VIOLET (culoare secundară)
  • ALBASTRU (culoare primară) - PORTOCALIU (culoare secundară)
  • ROȘU (culoare primară) - VERDE (culoare secundară)

 Contrastul se foloște în colorarea spațială în felul următor:

Se alege ca culoare de bază, culoarea preferată și se utilizează la maxim, de ex.: Vopsirea pereților de interior, și culoarea secundară se utilizează la elementele de decor, pentru a scoate în evidență.

Exemple de elemente de decor: Lustre, Lămpi, Pernuțe decorative, Draperii pentru ferestre, Jaluzele, Ruloruri, Mese, Scaune etc.

 3. Metoda schemei triadice în designul de interior

Schema triadica in design interior

Prin această metodă putem alege 3 culori pe care să le putem utiliza în designul de interior.

Procedura este destul de simplă:

Segmentăm cercul multicolor, cu un triunghi echilateral (laturi egale), astfel culorile intersectate de unghiurile triunghiului se consideră acele culori pe care puteți să le folosiți în decor.

O triadă de culori puse în designul de interior, dă impresia de echilibru, important este ca una din cele 3 culori să iasă în evidență (o culoare să domine spațiul de interior iar celelalte 2 culori, să fie mai bânde).

4. Metoda culorilor vecine (Analog)

În designul de interior putem utiliza de la 2 la 5 culori vecine de pe roata coloristică, în funcție de camera pe care doriți să o decorați.

Designerii de interior de la DIM - DESIGN INTERIOR MOLDOVA utilizează această metodă pentru spațiile aglomerate, pentru a aduce mai multă armonie și confort.

Culori vecine design

 

Sperăm că totuși acest articol va fi de folos atît persoanelor care doresc să decoreze o locuință, cît și tinerilor designeri absolvenți ai universităților cu profil artistic.

Echipa noastră de designeri de interior vă stă mereu la dispoziție pentru orice consultare legată de amenajările și designul de interior.

Cu un deosebit respect, DIM - DESIGN INTERIOR MOLDOVA